Saturday, May 21, 2011

TEKNIK MENJAWAB SOALAN UPSR BAHASA INGGERIS DAN MATEMATIIK

Program Teknik Menjawab Soalan UPSR Siri Kedua telah diadakan pada 21 Mei 2011. Siri kedua ini adalah merangkumi subjek Bahasa Inggeris dan Matematik. Seperti biasa murid-murid Tahun Enam Sekolah Kebangsaan Trosor mengikut program ini. Terima kasih kepada fasilitator yang terlibat dalam kedua-dua siri ini.

Ketekunan dan ketenangan terpalit di wajah semua peserta Program Teknik Menjawab Soalan UPSR 2011 Siri 2. Semoga usaha ALUMNI Sk Trosor ini akan dapat memberi manfaat kepada semua peserta.

Sampai senget badan yong oiiii. Posisi macam mana pun tak kisah asalkan soalan berjawab dan teknik menjawab soalan difahami dan akan dipraktikkan masa UPSR 2011 nanti.

Lagi, seorang peserta Program Teknik Menjawab Soalan UPSR 2011 Siri 2 tekun menjawab soalan yang diberi oleh fasilitator.

Menjawab soalan dengan penuh keyakinan. Ketenangan adalah situasi yang amat penting dalam sesuatu peperiksaan. Elakkan dari sikap gopoh kerana ia akan menyebabkan berlakunya kecuaian.

Seorang lagi peserta Program Teknik Menjawab Soalan UPSR 2011. Wajah yang menyakinkan. Pencapaian 5A akan dikecapi dalam UPSR 2011 nanti. Teruskan usaha dan doakan.

Oisss, sampai terlentuk kepala kerana tekun menjawab soalan. Teruskan usaha yang gigih, Insya-Allah akan tercapai apa yang dihajati dalam UPSR 2011 nanti.

Keceriaan terpancar pada salah seorang peserta program. Mungkinkah pencapaian 5A dalam UPSR 2011 akan dikecapi. Teruskan usaha dan berdoa kepada Allah swt.

Tunduk menjawab soalan. Begitu gigih mereka menimba ilmu yang dicurahkan oleh fasilitator dalam Program Teknik Menjawab Soalan UPSR 2011.

Fasilitator memberi bimbingan setelah memberi syarahan atau penerangan mengenai teknik menjawab soalan UPSR. Melalui bimbingan maka akan bertambah yakinlah peserta-peserta untuk menghadapi UPSR nanti.

No comments:

Post a Comment