Friday, August 6, 2010

PROGRAM PECUTAN AKHIR

Program "Pecutan Akhir" untuk murid-murid Tahun Enam Sekolah Kebangsaan Trosor telah berjaya dijalankan pada 5 Ogos 2010 (Khamis). Program ini bermula pada pukul 8.00 pagi dan berakhir pada 1.00 petang. Tahniah kepada Alumni SK Trosor, PIBG serta guru-guru Sekolah Kebangsaan Trosor kerana telah menjayakan program ini. Didoakan semoga kecemerlangan dalam UPSR akan dinikmati oleh anak-anak Trosor.

Wajah ceria teraju utama Sekolah Kebangsaan Trosor Puan Noraini binti Ibrahim (Guru Besar) dan Tuan Haji Nawawi bin Haji Taharim (YDP PIBG) semasa program sedang berjalan.

Keletihan tetapi ada kepuasan itulah agaknya yang dialami oleh Cikgu Ahmad Termizi bin Abd. Rahim. Salah seorang anak tempatan yang berkhidmat sebagai pendidik di sekolah ini. Keletihan dapat disorokkan dek muke yang hensem.........

Penuh khusyuk, Guru Besar bersama guru-gurunya yang jelita. Sempat posing lagi tuh, hebat-hebat deme tuh. Guru Besar penuh khusyuk, tudung kuning tuh serios ajer, tudung coklat tersenyum simpul dan tudung biru tuh pulak tersenyum manja..... alahai

Penceramah bersama dengan murid-murid Tahun Enam Sekolah Kebangsaan Trosor yang mengikuti program "Pecutan Akhir" anjuran ALUMNI SK Trosor.

Murid-murid lelaki yang mengikuti program ini. Semoga mereka berjaya dengan cemerlangnya dalam UPSR 2010.

Ini pula murid-murid perempuan yang mengikuti program ini. Mereka semuanya nampak ceria dan seronok dapat mengikuti program ini.

Kasih seorang ayah yang sedang membisikkan kata-kata semangat sebagai pendorong kepada anak lelakinya agar mencapai kejayaan yang cemerlang dan ini harapan seorang ayah.

Belaian manja seorang ibu kepada anak lelakinya. Begitulah sayangnya seorang ibu kepada anaknya. Kasihnya ibu membawa ke syurga.

"Jangan menangis sayang!" Begitulah agaknya pujukan seorang ayah terhadap anak perempuannya yang sedang terharu ketika mengikuti program ini. Semoga air mata yang tercurah itu menjadi saksi kecemerlangan yang akan dicapai. Insya-Allah.

Ibu dan anak, sama-sama terharu ketika mengikuti program ini. "Terima kasih mak!" Mungkin itu kata-kata yang diluahkan oleh anak kepada ibunya yang telah melahirkannya ke dunia ini.

Sungguh ramai ibu-ibu yang hadir. Memang begitu rasminya, ibu lebih ramai datang ke majlis-majlis seperti ini. Terima kasih ibu-ibu.

Sambutan dari kaum bapa juga tidak kurang hebatnya. Kerusi kosong itu bukan menandakan tak orang yang duduk tetapi yang duduk kat kerusi tu pergi keluar sebentar. Mungkin ke tandas atau mungkin juga "ambil udara".

Penceramah bergambar beramai-ramai selepas program ini berakhir kelihatan dari kira, Cikgu Ahmad Termizi bin Abd. Rahim (Guru), Haji Abdul Mutai bin Mat Norddin (YDP Alumni SK Trosor), Haji Nawawi bin Haji Taharim (YDP PIBG), Encik Muhammad Azir bin Ismail (Penceramah), Cikgu Noraini binti Ibrahim (Guru Besar), Cikgu Fadhilah binti Haji Abas (Guru) dan Ustazah Azalina (Guru)

No comments:

Post a Comment